Un incident șocant a avut loc joi dimineața la Școala Gimnazială din Zamostea, județul Suceava, unde directoarea instituției și o profesoară s-au luat la bătaie chiar în timpul orelor. Conflictul dintre cele două cadre didactice este mai vechi, însă a escaladat în ultimul an, de când actuala directoare a preluat funcția de conducere a școlii.

Incidentul a avut loc în cancelarie, în timp ce profesoara venise să semneze condica de prezență. „Am dorit să semnez condica dimineață, așa cum e normal, iar doamna m-a dat afară”, a declarat profesoara pentru monitorulsv.ro, arată B1TV. Aceasta a mai adăugat că a întrebat-o pe directoare de ce a organizat ședința în timpul orelor de curs, moment în care „țipa, amenința și am vrut să o filmez, moment în care s-a năpustit asupra mea”.

Potrivit profesoarei, directoarea a încercat să îi smulgă telefonul și s-a izbit pe jos ca și cum ar fi fost împinsă. „Eu nu am atins-o. M-a zgâriat pe piept, pe mână, am solicitat ambulanța, medicul diagnosticând o contuzie toracică. Mi-a recomandat să merg la medicul legist”, a mai spus cadrul didactic.

La fața locului au sosit o mașină de poliție și o ambulanță, directoarea fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe. Profesoara susține că a fost agresată fizic de către directoare: „Ea m-a îmbrâncit, eu nu am atins-o. M-a bătut cu pumnul și cu mâinile. […] Am contuzii toracice și lovituri/ zgârieturi pe mână.”

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Suceava au declarat că se vor efectua cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii, cauza urmând a fi soluționată de către lucrătorii Postului de Poliție Zamostea. Profesoara a menționat că a sesizat în trecut de nenumărate ori Inspectoratul Școlar Județean, Ministerul Educației, Biroul de siguranță școlară, poliția, 112 și parchetul cu privire la conflictul cu directoarea, dar fără rezultate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *