Donald Trump nu a fost arestat marți, așa cum a afirmat el public, dar tot scenariul pe care l-a avansat i-a mai adus 1,5 milioane de dolari în conturi. Este suma pe care susținătorii săi i-au donat-o, pentru a-l sprijini pe plan politic.

Fostul președinte american ar fi strâns 1,5 milioane de dolari de la susținători, în cele trei zile după ce a spus că va fi arestat, conform mai multor rapoarte. Faptul că a primit 1,5 milioane de dolari în cele trei zile de strângeri de fonduri înseamnă că Trump a strâns în medie 500.000 de dolari pe zi – aproape dublu față de media zilnică atunci când și-a anunțat candidatura la Casa Albă în noiembrie, arată B1TV.

Campania lui Trump a adus 11,8 milioane de dolari în cele șase săptămâni dinaintea anunțului candidaturii, cu o medie de 280.000 de dolari pe zi. Iar în cele șase săptămâni după ce Trump și-a anunțat candidatura, campania sa a strâns 9,5 milioane de dolari, adică 226.000 de dolari pe zi.

Trump i-a îndemnat pe susținători să „PROTESTEZE, să ne luăm NAȚIUNEA înapoi” în postarea sa de sâmbătă de pe Truth Social, în contextul în care se zvonea că ar putea fi pus în curând sub acuzare de o instanță superioară din New York în cazul Stormy Daniels.

Pe măsură ce anticiparea unei puneri sub acuzare a crescut, campania lui Trump a capitalizat pe seama zvonurilor.

Dacă o duceți prost, așa cum o duc atât de mulți dintre voi, nu trimiteți nimic. Dacă o duceți bine iar asta se datorează politicilor fostei administrații Trump, trimiteți o contribuție”, a scris el luni. El a postat apoi, din nou, același mesaj miercuri.

Trump a strâns milioane de euro susținând, fără dovezi palpabile, că este victima unei persecuții politice.

În săptămânile de după ce a pierdut alegerile din 2020, fostul președinte a strâns 170 de milioane de dolari pe baza afirmațiilor potrivit cărora Casa Albă i-a fost furată, a relatat The New York Times.

El le-a spus alegătorilor că banii lor vor merge către un „Fond oficial de apărare a alegerilor” pentru investigarea alegerilor, dar comisia din 6 ianuarie a Camerei Reprezentanților a confirmat în iunie că un astfel de fond nu a existat niciodată. Majoritatea banilor au mers în schimb în conturile lui Trump, potrivit The Post.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *