Dmitri Medvedev a amenințat cu o șarjă de rachete CPI din Marea Nordului

Dmitri Medvedev a amenințat cu o șarjă de rachete Curtea Penală Internațională de la Haga, după ce instanța a lansat un mandat de arestare internațional pe numele lui Vladimir Putin, pentru crime de război. CPI își exprimă acum „îngrijorarea” după declarațiile vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei.

Curtea Penală Internațională (CPI) a reacționat miercuri după ce fostul președinte rus Dmitri Medvedev a amenințat că ar putea lovi cu rachete hipersonice tribunalul pentru crime de război de la Haga, transmite B1TV.

Anterior, cel mai important organism de anchetă al Rusiei a deschis o cauză penală împotriva procurorului CPI, Karim Khan, precum și a judecătorilor care au emis mandatul de arestare a lui Putin.

Este foarte posibil să ne imaginăm că o rachetă hipersonică ar putea fi lansată din Marea Nordului, de pe o navă rusă, în Tribunalul de la Haga”. El a adăugat: „Toată lumea stă sub Dumnezeu și sub rachete… Priviți cu atenție cerul…” a declarat luni Dmitri Medvedev.

Mandatul de arestare al CPI pentru Putin, emis vineri, îl acuză pe liderul rus de deportarea ilegală a mii de copii ucraineni, și alte fapte considerate crime de război.

Nici Rusia și nici Ucraina nu sunt membre ale CPI, deși Kievul a acordat instanței jurisdicția pentru a urmări în justiție crimele comise pe teritoriul său. De asemenea, tribunalul nu are o forță de poliție proprie și se bazează pe statele membre pentru a face arestări.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *