Dosarele cu șină au fost trecute în format electronic, și sunt 519.000 de dosare evaluate și digitalizate până acum, adică o pătrime, a spus ministrul muncii, Raluca Turcan. Ministrul muncii regretă că procesul nu a început mai devreme, așa cum era prevăzut de lege.

„Avem până acum 519.000 de dosare evaluate şi digitalizate, adică din dosare cu şină am ajuns într-un format electronic. Nu mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă acest lucru începea, aşa cum era prevăzut în lege, în 2019. Probabil acum am fi avut minim două milioane de dosare digitalizate şi evaluate”, a declarat Raluca Turcan marți seară la Digi24.

Recent, Guvernul a aprobat suplimentarea cu 1.000 de posturi a personalului din casele teritoriale de pensii. Noii angajați ar trebui să participe la procesul de evaluare a dosarelor de pensii din sistemul public aflate în plată, care sunt în număr de circa cinci milioane –  numitele dosarele cu șină. . Până acum, pentru cele 1.000 de posturi s-au înscris peste 6.000 de persoane, a mai precizat Turcan.

Raluca Turcan a dat detalii despre suplimentarea personalului din casele de pensii în vederea digitalizării celor cinci milioane de dosare: „Astăzi s-a încheiat procedura de depunere a dosarelor şi pentru cele o mie de locuri suplimentare pentru oameni care să intre în procesul de digitalizare s-au înscris 6.058. Aşadar şase pe loc, doar în procedura de depunere a dosarelor”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *