Două rachete rusești au căzut în Polonia, lângă granița cu Ucraina. Doi oameni au murit, potrivit presei poloneze. Guvernul a convocat Consiliul de Securitate.

Ambasadorii NATO se vor întâlni miercuri, la cererea Poloniei, în baza Articolului 4 al Alianţei, au declarat pentru Reuters doi diplomaţi europeni, după o explozie produsă în Polonia, în apropiere de graniţa cu Ucraina, care ar fi fost provocată de o rachetă rusească rătăcită, informează Reuters.

În conformitate cu Articolul 4 din tratatul fondator al NATO, membrii pot ridica orice problemă de îngrijorare, în special legată de securitatea unei ţări membre. Unul dintre diplomaţi a declarat că Alianţa va acţiona cu prudenţă şi că are nevoie de timp pentru a verifica modul exact în care s-a produs incidentul. După Biden, Duda a vorbit la telefon cu Zelenski.

După ce a discutat la telefon cu Joe Biden, președintele polonez Andrzej Duda a vorbit și cu Volodimir Zelenski.

Polonia ia în considerare invocarea articolului 4 din tratatul NATO, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Müller. Conform Articolului 4, toate deciziile NATO sunt luate prin consens, după discuții și consultări între țările membre. Aliații pot face schimb de opinii și informații și pot discuta probleme înainte de a ajunge la un acord și de a lua măsuri. Ancheta cu privire la explozia care a ucis 2 persoane în apropierea graniței cu Ucraina este în desfășurare, a mai spus oficialul.

Join the Conversation

4 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *