Dragostea contemporană, în condeiul jurnalistului Adrian Artene: ”Punctuația iubirii”, un nou volum de versuri

Jurnalistul Adrian Artene se joacă cu semnele de punctuație ale iubirii, încercând să născocească noi sensuri ale împlinirii lăuntrice în doi.

„Punctuația Iubirii”, un nou volum de versuri, închinat măreței teme a dragostei, exprimă mirarea pe care autorul o are de fiecare dată față de sentimentul iubirii ca manifestare în realitatea de zi cu zi.

Deși pleacă de la faimoasa mirare a lui Aristotel care spune că la început a fost mirarea, poetul și jurnalistul Adrian Artene vrea să adâncească acest semn al exclamației.

Semnele de punctuație ne introduc în lăuntrul eului care vrea să ne dezvăluie cea mai de preț taină a sa: iubirea. Propun să nu-l dezamăgim și să-i citim versurile sub însemnul unei mirări.

Adrian Artene: „Cuvintele nu îmbătrânesc”

„Cuvintele nu îmbătrânesc! Nici anii nu le cuprind! Cu toate acestea, voi fixa (ca dată) apariția celui de-al doilea meu volum de versuri într-un crepuscul al lui decembrie, 2020.Cu numai câteva ore, nu multe, înaintea lui 2021, s-a ”născut” în tipografie ”Punctuația iubirii”!Poate nu voi avea cum să arăt vreodată recunoștința mea în fapte, dar am să amintesc numele persoanelor care au contribuit la ivirea acestei cărți: doamna Lili Bobu, care păstorește Asociația Culturală ”Regal d’Art”, Paul Surugiu – Fuego (care a susținut – inclusiv cu picturile lui – întregul proiect), ilustrul academician Nicolae Dabija , care a conturat prefața, uluitorul critic literar Alex Ștefănescu și nemuritorul maestru al teatrului și filmului, Ion Dichiseanu. N-am să-i omit pe fabuloasa născătoare de litere și poetă Lucia Olaru Nenati, fascinantul scriitor Ioan Groșan, jurnalista și scriitoarea Marina Almășan sau pe ”apostolul” muzicii ușoare, compozitorul Jolt Kerestely. Este, deopotrivă, meritul corectorului Mirela Brehuescu, al designerului Mihaela Irimescu și al colegului meu, fotograful Mihai Pop. E o ediție nemaitipărită vreodată în România, între coperte de catifea, cu file dintr-o ceară luminoasă, litere din solzi aurii, un sigiliu din cristale Swarovski și semnături care se vor păstra dincolo de timpuri!”, a scris poetul și jurnalistul Adrian Artene pe Facebook.

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *