Liderul USR a anunțat convocarea de alegeri interne pentru conducerea partidului

Președintele USR, Cătălin Drulă, și-a anunțat, luni, demisa de la șefia USR și convocarea de alegeri pentru conducerea partidului după eșecul de la alegeri. „Îmi asum acest rezultat” a declarat acesta.

„Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. Pentru mine, în întreaga mea viaţă asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat şi voi convoca în USR alegeri pentru un nou preşedinte în cel mai scurt timp. Avem oameni şi lideri puternici care pot duce mai departe această construcţiie, Mă gândesc aici la Dominic Fritz, un om care a câştigat decisiv votul în Timişoara şi a arătat că PSD şi PNL pot fi înfrânte”, a declarat Drulă.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale din acest an, Drulă a răspuns că „anul acesta, nu”.

La alegerile europarlamentare, Alianța Dreapta Unită a obținut un rezultat dezastruos, de doar 7%, potrivt rezultatelor provizorii.

La alegerile locale, ADU, din care face parte și USR, a obținut doar 12%. USR pierde primăria Brașov, primăria sectorului 1 și sectorului 2. De asemenea, USR nu va mai avea primar la Alba, unde candidatul care a câștigat în 2020 sub sigla partidului, a trecut la PNL.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *