Dumitru Buzatu rămâne oficial în arest. Fostul Baron PSD a fost transferat în penitenciarul Vaslui, iar în următoarele 21 de zile va fi supus mai multor analize medicale şi evaluări psihologice.

Dumitru Buzatu se află încă de aseară la penitenciarul din Vaslui. Acum el va intra în cele 21 de zile de carantină. În această perioadă se vor face mai multe examinări medicale asupra sa dar și examinări psihologice, asta pentru că există un protocol foarte strict la intrarea în penitenciar.

Curtea de Apel Iași a respins contestația formulată de apărătorii lui Dumitru Buzatu, așadar el va petrece următoarele 30 de zile în arest, practic el va sta de sărbători după gratii.

Dumitru Buzatu a fost reținut încă pe de 22 septembrie, atunci când a fost prins în flagrant atunci când a acceptat o mită de 1,2 milioane de lei. A încercat atunci de mai multe ori să iasă din arestul poliției, solicitând acest lucru de fiecare dată, însă magistrații de la Tribunalul Vaslui și apoi de la Curtea de Apel Iași, respingându-i solicitările.

La începutul acestei săptămâni, Dumitru Buzatu a mers pentru verificarea mandatului, atunci procurorii anticorupție Iași au venit în fața judecătorilor și au spus că există riscul ca Dumitru Buzatu să plece din țară, deoarece au avut câteva interceptări cu acesta în care își exprima dorința de a pleca din țară în Ecuador dacă va fi eliberat. De asemenea, el ar fi precizat că o va lua și pe secretara sa.

Apărătorii lui Buzatu au reclamat că clientul lor este o victimă a procurorilor și că apărarea lor este mult mai grea, dat fiind faptul că foarte multe informații au ajuns în spațiul public.

Cu toate acestea, judecătorii atât judecătorii de la Tribunal, cât și de la Curtea de Apel au decis ca Dumitru Buzatu să fie trimis în judecată, în continuare, în stare de arest, alături de complicele său Radu Judele

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *