Educația online a fost catastrofală nu numai în România
Educația online a fost catastrofală nu numai în România

Educația online a fost catastrofală nu numai în România, ci și în lume, a spus ministrul educației, Sorin Cîpeanu. Materia pierdută din cauza experimentului învățării digitale trebuie acum recuperată, spune demnitarul.

În pandemia de COVID-19 a crescut rata de abandon şcolar, și am asistat la o catastrofă globală, a declarat ministrul educației într-un interviu la TVR.

O să citez din omologul meu francez: educaţia online, pe parcursul celor doi ani, a fost o adevărată catastrofă educaţională la scară globală pentru că am fost forţaţi să facem şcoală online, deşi suntem conştienţi că digitalizarea va fi o componentă extrem de importantă a viitorului educaţiei.

Dar toate sistemele de educaţie au fost forţate să apeleze la predarea online fără a fi pregătite din cele 5 perspective de bază, care înseamnă conectivitate generalizată, disponibilitate generală, echipamente adecvate, consiliu digital pentru toate disciplinele, toţi profesorii formaţi pentru predarea online şi platforme de evaluare dedicate evaluării online. Niciun stat din această lume nu a îndeplinit aceste criterii absolut necesare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

După educația online, ministrul Educației a precizat că recuperarea orelor pierdute în timpul pandemiei trebuie eșalonată:

Atâta vreme cât au fost forţate să facă predarea online fără să aibă aceste condiţii îndeplinite, pierderile au fost mari şi foarte mari. Ele vor trebui să fie recuperate. Recuperarea se va face doar în timp şi printr-un sistem atent direcţionat spre recuperarea pierderilor în paralel cu progresul normal al elevilor”, a spus Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *