Hackerii ruși au încercat să pătrundă în serverele armatelor unor țări din estul uropei, dar și să compromită echipamentele IT ale NATO, a transmis Google într-un raport publicat miercuri.

Grupul de analiză a amenințărilor Google a făcut publice aceste informații într-un raport publicat miercuri, fără să dea foarte multe detalii. Raportul nu spunea ce armate au fost vizate în ceea ce Google a descris drept „campanii de phishing a datelor de logare” lansate de un grup din Rusia numit Coldriver sau Callisto, transmite Reuters, citat de B1TV.

Aceste campanii au fost trimise folosind conturi Gmail nou create către conturi non-Google, astfel încât rata de succes a acestor campanii este necunoscută”, se arată în raportul Google.

Rusia, care se află acum sub sancțiuni economice grele occidentale în urma deciziei sale de a invada Ucraina pe 24 februarie, neagă în mod regulat acuzațiile de organizare a atacurilor cibernetice asupra țintelor occidentale.

În 2019, firma finlandeză de securitate cibernetică F-Secure Labs l-a descris grupul Callisto drept un actor neidentificat și avansat de amenințări „interesat de colectarea de informații referitoare la politica externă și de securitate” în Europa.

Hackerii ruși din grupul au vizat, de asemenea, un Centru de Excelență NATO, se arată în raportul Google de miercuri, fără a detalia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *