elena udrea condamnare dosar gala bute ajutor judecatori europeni 790328

Elena Udrea mai are de așteptat 4 zile să afle dacă judecătorii europeni o ajută în încercarea ei de a ieși din închisoare. Ce au spus avocații ei despre legislația din România.

Elena Udrea îşi dorește cu orice preț să poată ieși din închisoare.

În acest context, apărătorii ei au formulat un apel la contestația în anulare asupra deciziei de condamnare a fostei blonde de la Cotroceni la 6 ani de închisoare.

Mai exact, avocații Elenei Udrea spun că în România nu au posibilitatea să facă apel la o cale extraordinară de atac, scrie Antena 3.

Astfel, completul format din 5 judecători de la Curtea Suprema au dezbătut săptămână trecută admisibilitatea apelului în instanţă.

Avocații Elenei Udrea au cerut din nou sesizarea CJUE din cauza lipsei de predictibilitate a legii din România.

Conform actelor normative în vigoare, şansele Elenei Udrea ar fi minime. Mai exact, ea nu mai poate face încă o dată un apel având în vedere că aceeași cerere i-a fost respinsă de judecători în data de 7 aprilie când a fost trimisă la închisoare.

În cazul în care apelul ar fi admis de judecători Elena Udrea ar putea ieşi din spatele gratiilor, mai exact din Penitenciarul Târgşor, acolo unde este încarcerată de mai bine de trei luni.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua judecătorii în data de 23 septembrie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *