Elena Udrea este încarcerată în Penitenciarul Târgşor, acolo unde își execută pedeapsa de șase ani primită pentru dosarul Gala Bute.

Fostul ministru a postat pe pagina de Facebook, din închisoare, un mesaj în care își arată tristețea de a fi departe de familie în perioada sărbătorilor de iarnă, ba chiar le povestește celor care o urmăresc pe rețelele sociale despre femeile care sunt încarcerate acolo, care au copii acasă și cât de triste au fost întâlnirile petrecute în incinta închisorii.

”Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai grea din an în penitenciar, mai ales într-unul de femei, în care cele mai multe sunt mame. Pare că toată tristețea din lume se adună aici. Atmosfera este ciudată, un amalgam între decorurile și muzica prin care angajații penitenciarului încearcă să redea pe cât posibil trăirile Crăciunului și suferința deținutelor care sunt atât de departe de familie și mai ales de copii. Convorbirile telefonice pe care le-am ascultat fără să vreau sub geamul camerei mele, ca și vizitele pe care femeile le-au primit în aceste zile, s-au terminat în lacrimi. Durerea mare nu este pentru tine. Ca adult, îți poți gestiona într-un fel sau altul emoțiile… însă suferința copiilor care plâng și își roagă mamele să vină acasă măcar de Crăciun este monumentală.

Sunt femei care au câte 4, 6 chiar și 10 copii, și sunt aici pentru că au furat ca să le dea de mâncare, iar acum, copiii au rămas singuri cu bunici neajutorați ori cu tați complet depășiți de situație; cei mai mulți dintre ei având deja destinele frânte. Probabil ei înşişi vor ajunge sa încalce legea,așa cum arată o cercetare sociologică facută în SUA asupra copiilor ai căror mame sunt în pușcărie. Și mai grav este faptul că în penitenciarele românești nu se întâmplă nimic care să ducă la reabilitarea acestor femei. După eliberare, sunt lăsate de izbeliște de stat și nimeni nu le angajează tocmai pentru că au trecut prin închisoare. Deci vor sfârși prin a recidiva ca să poată să își întrețină copiii.

La întrebarea stupidă pe care tot am auzit-o: De ce a furat dacă știa că are copii care vor suferi? O să dau două răspunsuri:
1. aproape toate mamele ar face orice pentru copiii lor;
2. să ridice piatra cine crede ca nu a încălcat legea niciodată sau că în anumite condiții nu ar încălca-o.
Așa că, în acest ocean de suferință, mi s-a părut nefiresc să vă urez, “Sărbători fericite”! Vă spun acum, cu întârziere, să aveți un an 2023 în care să vă fie bine, să fiți buni și să faceți bine!”, a postat Elena Udrea pe pagina ei de Facebook.

Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul Târgșor de la începutul lunii iunie după ce a fost extrădată din Bulgaria. Ea are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *