Elon Musk, fondatorul SpaceX și Tesla, a sugerat că toți utilizatorii rețelei sociale X (fosta Twitter) ar putea fi nevoiți să plătească pentru accesul la platformă. Această sugestie a fost făcută într-o conversație cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, în contextul în care Musk a afirmat că o taxă pentru verificare ar putea contracara prezența tot mai mare a roboților și a conturilor false pe platforma respectivă.

Musk a exprimat de mai multe ori în trecut că o astfel de taxă ar putea fi soluția pentru a reduce spamul și abuzul pe rețeaua socială. Cu toate acestea, nu este clar dacă acest comentariu reprezintă o propunere serioasă din partea lui Musk sau este doar o idee menită să genereze discuții.

De la preluarea Twitter anul trecut, Elon Musk a încercat să încurajeze utilizatorii să plătească pentru un serviciu premium pe care l-a numit X Premium. Acest serviciu oferă abonaților plătitori mai multe funcții și beneficii, precum postări mai lungi și o vizibilitate sporită pe platformă. Cu toate acestea, utilizatorii pot încă să folosească X în mod gratuit.

Elon Musk a subliniat că principala motivație pentru a impune o taxă pentru utilizatori ar fi de a combate prezența tot mai mare a roboților și a conturilor false pe platformă. Actualmente, abonamentul X Premium costă 8 dolari pe lună în Statele Unite, iar prețul poate varia în funcție de țara în care se află utilizatorul, transmite B1TV.

Elon Musk a declarat că această taxă ar putea fi o măsură de apărare împotriva unor „armate tot mai mari de roboți” care pot distorsiona informațiile și influența discuțiile pe platformă.

Conversația dintre Elon Musk și premierul israelian Netanyahu a atins și problema antisemitismului pe platforma X. În trecut, platforma a fost criticată pentru modul în care gestionează conținutul antisemit, și mai multe organizații au cerut măsuri mai ferme pentru combaterea acestui tip de conținut. Musk a reiterat că este „împotriva antisemitismului” în timpul discuției cu premierul israelian.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *