emanuel ungureanu
emanuel ungureanu

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu oferă recompensă 500 de euro celui care publică teza de doctorat a primarului din Cluj Napoca, Emil Boc.

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a intervenit luni la Antena 3, unde a explicat, în exclusivitate, motivul pentru i-a lansat lui Emil Boc, „această provocare academică”.

„Recompensa deja am dat-o către un copil care are o foarte mare problemă de sănătate, paralizie cerebrală. Am început toate demersurile, se caută această teză, însă pentru a o publica o să am nevoie tot de acordul domnului Boc. Sper să fie de acord să facă domnia sa, ceea ce am făcut eu astăzi, adică am publicat şi cred că sunt primul politician care îşi publică, în integralitate, pe pagina de Facebook, teza de doctorat, pentru că, din punctul meu de vedere, nu toţi cei care am intrat în politică suntem hoţi, suntem impostori şi mincinoşi”, a declarat Emanuel Ungureanu.

„Încerc să fac rost, nu am zis că voi face rost. Am nişte fragmente dintr-o carte pe care a publicat-o domnul Boc şi aici este o capcană în care cad foarte mulţi dintre cei care îi cred pe politicienii care au făcut anumite teze înainte de anul 2016. O carte poate să conţină în integralitate o teză de doctorat sau nu. Spre exemplu, eu am o teză de doctorat care are peste 1.000 de pagini şi, probabil că o să public vreo cinci cărţi pe baza ei”, a declarat Emanuel Ungureanu la Antena 3.

„Ce l-am rugat eu pe domnul Boc este să facă un lucru simplu. Pe un drive de Google să scaneze, de la copertă la copertă, dar nu doar copererţile, ci tot conţinutul, partea teoretică şi practică din lucrarea lui de doctorat, cuvânt cu cuvânt, să o pună  pe Facebook”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

„Eu am fost cât se poate de onest, în contextul în care, colegul domniei sale, domnul Roman, a fost acuzat de plagiat şi şi-a dat demisia, domnul Boc a salutat acest gest, şi, ca replică eu i-am oferit o minge la fileu domnului Boc, să le arate studenţilor, cum este teza lui de doctorat în original, nu cartea despre care el spune că se bazează pe teză. Deci este un lucru foarte simplu. Eu dacă eram în locul lui aş fi făcut ce am făcut deja de astăzi, adică am postat. Şi, cei care vor să o vadă, o au la liber”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *