Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național în România, având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor acestei boli infecțioase. Până în prezent, au fost înregistrate 2.000 de cazuri în 29 de județe.

Această decizie a fost luată pentru a facilita vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și pentru a recupera cei nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă. Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare alături de medicii de familie pentru a încuraja participarea la programul de vaccinare.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, au transmis reprezentanții Ministerul Sănătății, potrivit B1TV.

Rujeola este o boală infecțioasă care se transmite cu ușurință, în special la copiii nevaccinați, și poate avea evoluție gravă, putând provoca complicații serioase.

De menționat că, la nivel național, rata de vaccinare cu prima doză este de 78%, în timp ce cu a doua doză este de 62%, cifre situate pe un trend descrescător în ultimii 10 ani.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *