Eșecul campaniei de vaccinare nu se sărbătorește, este de părere Rafila
Eșecul campaniei de vaccinare nu se sărbătorește, este de părere Rafila

Eșecul campaniei de vaccinare nu se sărbătorește, este de părere medicul Alexandru Rafila. Florin Cîțu a întârziat două luni în a-ș- atinge scopul de cinci milioane de persoane vaccinate, iar când a ajuns aici, s-a lăudat într-un videoclip pe care l-a postat pe Facebook. „Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești” a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila l-a ironizat pe premierul Florin Cîțu după ce acesta a postat pe Facebook un clip prin care a sărbătorit vaccinarea anticoronvirus a cinci milioane de persoane, deși obiectivul a fost atins cu două luni întârziere. În plus, nu toate cele cinci milioane au primit ambele doze de vaccin, consideră medicul.

N-avem încă cinci milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, ci doar 4,8 milioane. Eficiența vaccinului după doza a doua e instalată pe deplin. Am văzut și un videoclip, nu știu exact la ce se referea. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești. În sfârșit, e o chestiune pe care dl Cîțu o înțelege mai bine decât populația”, a declarat Rafila, la B1 TV.

Eșecul campaniei de vaccinare. Alexandru Rafila a punctat că numărul mic de persoane vaccinate se va traduce într-un număr mai mare de cazuri grave COVID și chiar de decese. Asta pentru că rolul vaccinului fix acesta este: să prevină cazurile grave de boală și decesul.

Rafila a explicat că România s-ar putea confrunta cu un număr considerabil de cazuri grave de coronavirus și, implicit, cu decese deoarece nu au fost vaccinate suficient de multe persoane. Rafila a explicat faptul că sunt țări, precum Marea Britanie, care deja înregistrează un număr mare de infectări. Diferența este că acolo majoritatea populației este vaccinată, prin urmare cele mai multe cazuri sunt ușoare, iar cele grave sunt rarisime. România nu va avea acest noroc, dat fiind că nu a mers deloc bine campania de vaccinare.

Problema de sănătate publică există. Ce o să afecteze mai mult România decât alte țări nu o să fie neapărat numărul de cazuri, ci la cine apar aceste cazuri că dacă ele vor apărea la populația nevaccinată, o să avem cazuri care vor genera spitalizare extinsă, nevoia de terapie intensivă și, din păcate, probabil se vor înregistra și decese. Țările care au vaccinat dublu față de România, mă refer proporțional cu populația fiecărei țări, vedeți că nu au această problemă.

Marea Britanie, de exemplu, au relativ multe cazuri, dar spitalizările, complicațiile și decesele sunt foarte, foarte reduse, că marea majoritate a populației s-a vaccinat. Asta e diferența majoră, nu neapărat numărul de cazuri. Vedem că apar infecții și la persoanele vaccinate, dar sunt extrme de ușoare și nu pun probleme sistemelor de sănătate”, a explicat Alexandru Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *