Eugen Tomac îl acuză pe Marcel Ciolacu de plagiat: „Pesediștii își asumă proiectele noastre”

Eugen Tomac a declarat că PMP este primul partid parlamentar care a propus un Pact Naţional pentru Sănătate, în contextul pandemiei, încă din data de 8 aprilie a acestui an. Liderul PMP îl acuză pe Marcel Ciolacu de plagiat, subliniind că „pesedeștii își asume proiectele noastre”.

Tomac a mai spus că PMP susţine o nouă lege a sănătăţii prin care să crească alocările bugetare pentru Sănătate gradual până la atingerea nivelul mediu din UE până în anul 2025 şi investiţii pentru a rezolva, printre altele, problema infecţiilor nosocomiale.

Eugen Tomac îl acuză pe Marcel Ciolacu de plagiat: „Pesediștii își asumă proiectele noastre”

PMP este primul partid parlamentar care, în contextul pandemiei de coronavirus, a propus un Pact Naţional pentru Sănătate încă din 8 aprilie 2020. Din această perspectivă, solicitarea preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a avea un Pact pe Sănătate nu este altceva decât un plagiat.Chiar în condiţiile în care pesediştii îşi asumă proiectele noastre, în calitate de preşedinte al PMP voi susţine un asemenea demers dacă este făcut pe baze sănătoase (…). Iniţiativa noastră legislativă a avut la bază raportul Administraţiei Prezidenţiale în domeniu şi a înglobat opiniile celor mai importante somităţi din lumea medicală cu privire la direcţiile de reformă în sănătate”, afirmă Eugen Tomac.

Potrivit acestuia, o nouă lege a Sănătăţii trebuie să vizeze creşterea alocărilor bugetare în domeniu, gradual, până la atingerea nivelului mediu din UE până în anul 2025, modificarea legislaţiei astfel încât spitalele să aibă regim de societate cu capital de stat, pentru ca aceste să poată să-şi completeze veniturile, construirea a opt spitale regionale prin fonduri europene în exerciţiul 2021 – 2027 al UE, precum şi investiţii majore în spitale pentru rezolvarea problemei infecţiilor nosocomiale.

PMP mai propune dotarea spitalelor judeţene, municipale, orăşeneşti şi a celor care tratează „ramuri de afecţiuni”, adoptarea unui sistem de remunerare corectă pentru personalul medical la standarde europene, perfecţionarea continuă a personalului medical, dezvoltarea capacităţilor de producţie de medicamente în România, inclusiv prin refacerea în cel mai scurt timp a capacităţii ţării noastre de a produce vaccinuri, şi alocări de 0,5% din PIB pentru cercetarea medicală.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *