nature 3216890 960 720

Ucraina a fost martoră a unor atacuri cu rachete asupra orașelor sale. Un institut ce deține o instalație nucleară a fost atacată la Harkov, iar o pensiune aflată în apropiere a fost cuprinsă de flăcări.

Coșmarul a continuat pentru ucraineni. Noi bombardamente ale armatei ruse le-au zguduit orașele. Prezența inamicului a fost semnalată încă de la căderea serii, relatează Antena 3.

Au sunat sirenele în orașe din regiunea Sumi, din nord-estul Ucrainei, dar şi la Cernihov, Viniţa şi Kiev. Însă cel mai lovit punct strategic a fost institutul de Fizică si Tehnologie de lângă Harkov, care are o instalație nucleară.

Alarma a fost dată de localnicii care au filmat incendiul izbucnit imediat după atac. Centrul Ucrainei pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională a precizat că dacă echipamentele din institut au fost avariate, atunci există riscul de poluare radioactivă a mediului. Totodată, un bloc de locuințe cu 5 etaje situat lângă institut a fost și el lovit. Potrivit martorilor, 6 dormitoare comune de la etajul 5 au fost cuprinse de flăcări.

Și Departamentul principal al Serviciului de Stat de Urgență din Mariupol a fost distrus în urma bombardamentelor. Vadym Boichenko, primarul din Mariupol, a făcut un anunț șocant: trupele ruse bombardează orașul la fiecare 30 de minute.

Pericolul este însă uriaș in regiunea capitalei. Forțele ruse se concentrează în periferia de est, nord-vest și vest a Kievului, anunță presa internațională. Rușii aduc provizii, muniții și întăriri, efectuează atacuri cu avioane, artilerie și rachete pentru a slăbi apărarea și a intimida apărătorii înaintea unui asalt decisiv. Rezistența ucraineană însă nu cedează.

Între timp, autoritățile ucrainene continuă evacuările civililor. Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că aproximativ 100.000 de oameni au ieșit din Ucraina prin coridoarele de evacuare în ultimele două zile.

Sursă foto: Pixabay.com

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *