caption

Continuăm să urmărim îndeaproape situația creată la nivelul comunității locale de intenția Penny și Lidl de a construi supermarketuri în Bran. Așa cum v-am relatat anterior, reprezentanții supermarketurilor insistă să construiască astfel de magazine în imediata apropiere a centrului stațiunii și a Castelului Bran, ignorând atât părerea unei părți semnificative a comunității locale, cât și legea.

Deși reprezentanții asociațiilor micilor producători din zonă, împreună cu reprezentanții comunității locale de afaceri, dar și cetățenii Branului au ridicat autorităților locale și opiniei publice în mod repetat problemele ce vor fi cauzate de astfel de proiecte, Penny și Lidl își continuă imperturbabili demersurile lor.

  1. Însă, în ședința din 09 februarie 2022, Comisia Zonală a Monumentelor Istorice din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Brașov a decis acordarea avizului negativ pentru PUZ – SCHIMBARE DESTINAŢIE TEREN DIN ZONÃ LOCUINŢE ŞI FUNCŢIUNI COMPLEMENTARE ÎN ZONĂ INSTITUŢII ŞI SERVICII PENTRU AMPLASARE SPAŢII COMERCIALE menit a aviza construirea supermarketului Penny, reținând faptul că “propunerea aduce o schimbare de morfologie care nu este compatibilă cu contextul și în relație cu cripta familiei Cavalerilor de Pușcariu”. (https://www.patrimoniu-brasov.ro/admin/upload/czmi_published/14/Rezultate%20Brasov%20februarie.pdf, punctul 17 pe ordinea de zi).

Continuarea în Evenimentul Zilei

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *