Hienele din USR-Plus. Așa îi consideră Gabriela Firea

Gabriela Firea susține că alegerile locale ar fi trebuit scoase din negocierile purtate la nivel de coaliție și că normal ar fi să fie candidaturi separate. „Normal era ca eu să candidez ca data trecută de la PSD. (…) Coaliția azi este, mâine poate nu mai este”, a spus Firea.

„Faptul că în București în acest moment e o așteptare foarte mare ca eu să candidez, normal era ca eu să candidez ca data trecută de la PSD, să nu fiu parte a unei negocieri în coaliție. În coaliție să se negocieze pentru prezidențiale, parlamentare și lista comună la europarlamentare, dar nu alegeri locale, care are componentă umană.   Cetățenii vor să-și aleagă gospodarul orașului și sunt oameni în afara spațiului politic, oameni care nu sunt înregimentați politic, oameni care nu fac politică de obicei, dar care, în preajma alegerilor locale, sunt foarte interesați care sunt candidații și vor să dea un vot, un vot util. Cum putem noi să mergem în cartiere, pe străzile din București să le spunem: ‘știți, votați candidatul PNL’. Va fi imposibil să le spunem oamenilor: PNL și USR v-au dezamăgit 4 ani cu actualul primar, dar vă rugăm să votați un candidat PNL. Nu se va putea face asta. Normal ar fi să avem candidaturi separate, PSD candidat în persoana mea, pentru că ceilalți care au fost arătați pe ecran au spus foarte clar, inclusiv primarul de la sectorul 4, au spus că nu candidează.

Eu voi aștepta cât se poate în cadrul statutar și colegial decizia PSD, pentru că eu mă raportez la PSD. Coaliția azi este, mâine poate nu mai este. Astăzi funcționează, mâine poate se întâmplă ceva. Îl respect foarte mult pe dl. președinte (PNL, Nicolae) Ciucă, a nu se înțelege altceva. Am lucrat extraordinar, eu, ca ministru al Familiei când domnia sa era premier al României. Este un om deosebit, un patriot, un om extrem de energic și implicat pentru a rezolva problemele românilor. Dar PNL București este cu totul altceva. Iar președintele PNL București, dl. (Sebastian) Burduja, nu are cum să vină să promită în București ceva bucureștenilor decât mințindu-i. Pentru că, încă o dată, PNL în București egal USR în București egal Nicușor Dan”, a declarat Gabriela Firea, la Antena3 CNN.

PSD și PNL așteaptă azi datele sondajelor comandate pentru a decide asupra candiatului comun sau candidaților cu care se vor prezenta la alegerile locale pentru Capitală.  Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, conform datelor unui sondaj de opinie comandat și publicat luni de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Gabriela Firea nu apare printre candidații măsurați în acst sondaj.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *