Florin Cîțu a declarat, marți, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ar trebui aprobat în ultima săptămână din septembrie. Totodată, acesta a infirmat informațiile apărute în presă potrivit cărora banii acordați prin Plan ar putea fi condiționați de reformele din justiție.

„Pe PNRR am trimis vineri ultimele comentarii. Din discuțiile pe care la am cu ministrul Ghinea ar trebui să fie aprobat PNRR în ultima săptămână din septembrie.Am văzut o informație în spațiul public care este exagerată, legătura dintre reforme în justiție și bani prin PNRR nu este adevărat. Sunt câteva lucruri acolo care sunt de bun simț dar n-au nicio legătură cu reforma în justiție așa cum vrem noi s-o facem”, a declarat Florin Cîțu.

„PNRR n-o să fie condiționat de reforma în justiție, cum ne-am asumat-o în MCV. Sunt doar câteva borne, de exemplu, clarificări.Vă dau un exemplu: ca în România legile, după ce sunt modificate prin amendament, să fie publicată întreaga lege cu noul amendament, noua formă, nu doar amendamentele. Să fie mai clar pentru toată lumea care este ultima formă. Acesta este un exemplu de modificare care apare în PNRR”, a afirmat Florin Cîțu.

Plata tranșelor de bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare totală de 29,2 miliarde de euro, ar putea fi condiționată de realizarea unor reforme precise în justiție, potrivit G4Media.ro.

Publicația scrie că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Cristian Ghinea (USR PLUS) a propus aceste condiţionalităţi în negocierile cu Comisia Europeană, dat fiind că PNRR funcționează în sine ca un program dedicat reformelor făcute de statele membre în diferite domenii.

Totodată, Florin Cîțu a adresat totodată un mesaj de unitate, subliniind că este un moment important pentru viitorul PNL ca partid politic în România.

„Avem nevoie de toți, am spus că vreau să construim România liberală, dar vreau să vă spun tuturor că eu nu pot face acest lucru singur. Nu am cum să fac acest lucru singur. Vom putea face acest lucru doar dacă noi toți, cei pe care îi avem azi aici și pe ceilalți din PNL care vor veni lângă noi până în 25, dar și după 25,  doar împreună putem să ducem acest mesaj românilor și vom asigura o guvernare liberală de opt ani de zile”, a spus Florin Cîțu.

„Această candidatură, această moțiune, această competiție nu este despre mine, nu este despre contracandidatul meu, este despre viitorul PNL în politica din România, dar şi despre viitorul României. Multumesc mult de tot. Trăiască România liberală!” și-a încheiat alocuțiunea actualul vicepreședinte PNL.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *