Premierul Florin Cîțu a avut, luni seară, o primă reacție după ce liderul USR-PLUS Dan Barna a anunțat că miniștrii partidului pe care îl reprezintă și-au scris demisiile.

„Deci, până la urmă și-au dat demisia? Asta îmi spuneți… Era normal ca în momentul când depui o moțiune alături de AUR să-ți dai demisia din Guvern. Eu nu am văzut nimic, haideți să vedem întâi documentele și discută. Să vedem documentele întâi, dar eu cred că răul pentru România a fost făcut atunci când s-au asociat cu AUR. Acela este cel mai mare rău”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a mai spus că singura certitudine la această oră este faptul că USRPLUS ”a legitimat un partid extremist” cu care a semnat o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern spunând că, astfel, coaliția condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș a legitimat și tactia lui Liviu Dragnea:

”Nu am văzut demisiile, documentele. Sunt doar declarații. Singura certitudine este că au votat o moțiune cu un partid extremist împotriva propriului guvern. L-au imitat pe Liviu Dragnea. L-au legitimat pe Liviu Dragnea și pe un partid extremist”, a declarat Florin Cîțu, luni seară.

Dana Barna: “Ne dăm demisiile”

Dan Barna a precizat că partidul său nu mai poate continua în actuala formulă de guvernare. Acesta a spus că el și colegii săi și-au semnat demisiile si mâine dimineața le va înmâna premierului Florin Cîţu.

„În aceste zile care s-au scurs de la momentul în care am intrat în guvern, am arătat că se poate și altfel în această Românie. Nu se mai poate așa! Și nici nu se va mai putea mai departe așa cu USR PLUS.

Florin Cîțu a dinamitat conștient şi perfect responsabil această coaliţie cu bună știință și cinism. Florin Cîţu nu mai poate să fie premier şi din acest motiv miniștrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.