Premierul Florin Cîțu spune că Guvernul pe care îl conduce are șanse mai mari de 50% să supraviețuiască moțiunii de cenzură care urmează să fie votată marți în Parlament. El adaugă că guvernarea PNL UDMR va rezista până în 2024.

Întrebat la TVR ce șanse are Guvernul, în procente, să supraviețuiască moțiunii de cenzură, Florin Cîțu a răspuns: „Șanse foarte mari. Eu cred că sunt mai mari de 50%”.

„Mă bazez pe toate strategiile, și pe negocieri om cu om, pe mai multe lucruri”, a spus el, întrebat pe ce strategii se bazează pentru a obține sprijinul parlamentarilor.

„Haideți să ne uităm unde suntem astăzi. Tocmai am fost ales președinte al PNL, cu o majoritate zdrobitoare, când nimeni nu-mi dădea nicio șansă. Am intrat în politică de curând, dar am demonstrat că atunci când nu faci compromisuri și muncești foarte mult, poți să ajungi unde am ajuns eu. Această guvernare liberală, alături de partenerii noștri de la UDMR, va supraviețui până în 2024, vă garantez acest lucru”, a mai spus Florin Cîțu.

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”, care urmează să fie votată marți.

Florin Cîţu ar fi trebuit să demisioneze din funcţia de premier în momentul în care USR PLUS a decis să părăsească coaliţia de guvernare, a declarat, joi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban. El spune că Florin Cîţu este „un pion care poate fi sacrificat oricând” şi a adăugat că „poate fi refolosit în alte scopuri”.

„Există alte variante (de refacere a coaliţiei – n.r.) – demisia. Ca să nu fie obligat USR PLUS să voteze, poate să-şi dea demisia domnul Cîţu, lucru pe care trebuia să-l facă încă din momentul în care USR PLUS a decis să se retragă din coaliţie şi a spus clar că nu mai vin în coaliţie, atât timp cât Florin Cîţu e premier. Dar asta înseamnă să fii om de stat şi să pui interesul României înainte de interesul personal. Inclusiv jocul PSD a fost clar un joc prin care PSD l-a ajutat pe Cîţu să fie preşedintele PNL, pentru că le este foarte uşor să treacă cu tancul peste Cîţu”, a declarat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *