florin cîțu
florin cîțu

Decizia PNL a fost ca Florin Cîțu să rămână preşedinte al Senatului, a spus Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal.

„În discuţiile pe care le-am avut şi, practic, tot ceea ce a însemnat demersul la nivelul Partidului Naţional Liberal, decizia a fost ca Florin Cîţu să rămână preşedintele Senatului”, a spus Ciucă, răspunzând la o întrebare din partea jurnaliștilor.

Cîțu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL, iar în locul lui a fost ales Ciucă.

Întrebat dacă a avut o discuţie în această perioadă cu Florin Cîţu, în sensul ca acesta să nu mai critice Guvernul, premierul a spus: „Am discutat astăzi cu domnia sa, ne-am întâlnit astăzi cu parlamentarii PNL, nu am discutat acest subiect”.

Președintele Senatului, Florin Cîțu a comentat, marți, acuzaţiile aduse de președintele PSD Marcel Ciolacu, privind achiziţia de vaccinuri, în perioada în care a fost premier. Cîțu a spus că ”putem să o anchetăm pe Ursula von der Leyen, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract cu toată Uniunea Europeană.

Fostul premier a explicat că programul de achiziție a dozelor de vaccin a fost decis în Uniunea Europeană, până în 2023.

„Nimeni nu a spus că nu trebuie făcute aceste achiziţii, pentru că ştie toată lumea că a fost un plan făcut de Ursula von der Leyen. E adevărat, putem să o anchetăm pe Ursula, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată Uniunea Europeană şi a venit acest decont”, a spus Florin Cîțu.

Liberalul mai spune că vede unde este legătura cu premierul când achizițiile au fost făcute de Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor. „Putem să ne uităm la toate aceste contracte și să vedem dacă avea cineva interese acolo. Banii pe dozele de vaccin se duceau către Comisia Europeană și începem cu Ursula să o întrebăm pe ea cum a făcut contractele. Eu aș vrea să știu pentru români de ce iertăm 100 de milioane de lei când nu avem bani la buget (…) De acum încolo, avem un guvern care trebuie să ia decizii, vrea să meargă mai departe, nu vrea să meargă mai departe”, a mai afirmat Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *