Funcția de premier trebuie să revină PSD, spune liderul partidului, Marcel Ciolacu, care pune condiții serioase pentru o alianță de guvernare cu liberalii. Categoric, Ciolacu se va prezenta la negocieri cu un nume de premier mandatat de forurile partidului, dar și cu o listă de specialiști care să fie numiți în posturi cheie, a declarat miercuri liderul social-democrat.

Liberalii „și-au flexibilizat mandatul de negociere” după ce Nicolae Ciucă a renunțat să constituie un nou guvern, adică acum PNL ia în considerare alianțe cu partide pe care înainte nu le-ar fi luat în serios, cum ar fi PSD.

PSD va merge la Cotroceni cu propunere de premier, spune Marcel Ciolacu: Vom porni discuțiile cu PNL și USR de la cele 100 de priorități pentru români, transmite B1TV.

Nu îmi cereți să intru în același ridicol al discuțiilor cine pe cine a sunat, cine a contactat. Haideți să vedem realitățile din România. Ne aflăm într-o criză majoră pandemică negestionată, ne aflăm într-o criză economică, într-o criză socială în ceea ce privește prețurile, vedeți evoluția euro din această dimineață, și într-o criză politică declanșată de fosta guvernare de dreapta, respectiv de Partidul Național Liberal și de către USR. Toate crizele pandemice, economice și sociale au fost gestionate și sunt efectul acestei alianțe de dreapta, susținută de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis”, a declarat miercuri președintele PSD.

Funcția de premier trebuie să revină PSD. Marcel Ciolacu spune că PNL și USR au în continuare o abordare „arogantă și superficială”.

Am văzut abordarea celor două partide ieri, în ședințele lor, este o abordare în continuare și arogantă, și superficială. Eu, în schimb, vă anunț că am terminat cu colegii mei și cu specialiștii partidului cele 100 de priorități pentru români, atât pe perioadă scurtă, cât și pe perioadă medie, și de la aceste lucruri vom porni discuțiile pe care o să le avem cu Partidul Național Liberal sau cu USR. Ce vă pot spune cu certitudine, că Partidul Social Democrat nu va intra în negocieri sau în discuții sterile privind ministerele, întâi stabilim programul de guvernare, care sunt prioritățile și pe urmă vom avea discuții pe implicații în funcție de specialiștii fiecărui partid”, a adăugat social-democratul.

Președintele PSD a precizat că le va cere colegilor săi un mandat pentru ca social-democrații să meargă la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

Orice formațiune politică, când reprezintă cetățenii, într-o astfel de criză, este normal să vorbească cu toată lumea. Orice formațiune politică, când are de-a face cu o asemenea criză, stă de vorbă cu toată lumea. Ca să lămurim și acest aspect, ori facem o construcție pe principii și pe o anumită normalitate… să nu credeți vreo clipă că eu nu o să cer mandat colegilor mei ca PSD să meargă cu propunere de prim-ministru. Este exclus așa ceva! Cred că propunerea ne dați dreptul să o hotărâm noi în interiorul partidului, dar să nu credeți că noi vom face vreo construcție politică aberantă sau excluzând niște lucruri evidente”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *