George Simion, convins că printre membrii AUR se află și reprezentanți ai serviciilor secrete: ”Ori fac parte din anumite structuri de informații, ori transmit mai departe”
George Simion, convins că printre membrii AUR se află și reprezentanți ai serviciilor secrete: ”Ori fac parte din anumite structuri de informații, ori transmit mai departe”

Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat startul campaniei interne a partidului pentru alegerea candidatului partidului AUR la alegerile prezidenţiale, transmite Agepres. El susține că orice cetățean român se poate înscrie în această cursă. Candidatul va fi decis în septembrie 2023.

El a declarat că şi membrii altor partide se pot înscrie în campania AUR pentru prezidenţiale.

„Deschidem astăzi cursa pentru alegerile prezidenţiale printr-o iniţiativă fără precedent în politica românească. Oferim posibilitatea de a se înscrie oricărui român care îndeplineşte nişte condiţii minime, specificate în regulamentul disponibil pe site-ul AUR. De exemplu, să strângă 500 de semnături, inclusiv online, prin platforma pe care le-o punem la dispoziţie celor care îşi anunţă intenţia. Deci o minimă susţinere populară, un program de alegeri prezidenţiale, un CV şi actele necesare pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte. Până pe 25 septembrie pe platforma online se poate înscrie orice român”, a afirmat Simion.

„În septembrie 2023 vom invita toţi românii care vor dori sa pună ştampila pe unul din cei 12 candidaţi care vor rămâne în cursă în acel moment”, a adăugat Simion.

El a precizat că cei 12 candidaţi sunt cei care au obţinut cele mai multe voturi la finalul unor dezbateri care vor debuta în luna octombrie.

Simion a mai spus că printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii se numără lipsa condamnărilor penale şi să nu fi colaborat cu fosta Securitate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *