george simion aur parlament socoteli 687470

Problema majoră pe care o reprezintă cerealele ucrainene pe piața din România este că rămân la noi în țară și denaturează piața și așa fragilă, a declarat liderul AUR, George Simion.

Preşedintele AUR, deputatul George Simionl-a criticat ieri, sâmbătă – 16 septembrie, pe premierul Marcel Ciolacu, că ”nu şi-a pus în vreun fel problema agricultorilor români” şi nu a interzis importul de cereale din Ucraina, aşa cum au procedat Slovacia, Ungaria şi Polonia.

”Slovacia este normală la cap, Ungaria este normală la cap, Polonia este normală la cap şi au interzis unilateral importul de cereale din Ucraina. Cinste lor! Slugile noastre de la Bucureşti au ales să stea iarăşi în genunchi şi să asculte idiocraţia de la Bruxelles şi să execute, nepunându-şi în vreun fel problema agricultorilor români (…). Anul trecut a fost teribil pentru noi, anul ăsta a anunţat premierul României că dublează cotele de cereale care tranzitează România. Dar nu e problema doar că tranzitează, problema e că şi rămân aici cereale şi produse agricole din Ucraina, care nu aparţine UE şi care dă orice echilibru, şi aşa fragil, peste cap”, a declarat, potrivit Agerpres, George Simion.

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului pentru prevenirea denaturării pieţei cerealelor din ţara noastră, măsuri pe care s-a angajat că le va prezenta până la finalul zilei de luni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *