George Simion, co-fondator AUR, a scris sâmbătă pe Facebook că dacă există parlamentari AUR care merg la PMP sau ”alt partid balama” va merge să îi scuipe și și-a îndemnat electoratul să facă la fel:

”Dacă existe vreun parlamentar AUR care sa meargă spre PMP sau alt partid tip balama, o să vă rog să îi găsiți și să îi scuipați. O să fac acelasi lucru. Nu trebuie acceptate trădări, nu trebuie acceptați traseisti”, a transmis Simion printr-un comentariu la propria postare în care infirma o posibilă alianță cu PMP deși el însuși propune acest lucru PMP într-o întâlnire pe Zoom.

Dezicerile lui Simion de PMP vin după ce G4Media a publicat un video și o înregistrare audio în care Simion promitea PMP să îl ajute să revină în Parlament, prin formarea unui grup de parlamentari proveniți din AUR.

În înregistrarea video George Simion susține:

”Va trebui să materializăm ceea ce am propus domnului președinte încă din ianuarie, adică un pol conservator cu reprezentare parlamentară pentru ambele partide, pentru că sunt mulți doritori care vor să ni se alăture în viitoarea construcție de guvernământ și avem această capacitate, să avem două formațiuni parlamentare. Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianță, fie într-o viitoare fuziune, am discutat toate lucrurile astea cu domnul președinte (Cristian Diaconescu, n.red.) și vă puteți baza pe spusele domnului președinte și pe spusele mele că vom construi trainic pentru România, nu pentru interesul unora și al altora de a ajunge într-o funcție sau alta”, a susținut George Simion.

Claudiu Târziu, co-fondator al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) alături de George Simion, a publicat un mesaj pe Facebook, în primele ore ale zilei de sâmbătă, prin care i-a reproșat partenerului său politic că, încercând să-l complimenteze, l-a ”jignit de moarte”, potrivit G4Media.

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, l-a invitat, joi seara, pe liderul AUR, George Simion, la o ședință cu liderii de filiale (Colegiul Național), organizată pe Zoom, care le-a propus ca Partidul Mișcarea Populară să facă o fuziune sau o alianță cu AUR. Diaconescu a declarat membrilor PMP că George Simion vrea să îi ajute să își formeze grup parlamentar și 14 membri AUR vor intra în PMP (min. 01:00)

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *