Afacerea lui Cristian Ghinea prin care primește bani de la USR

Fostul ministru USR al Fondurilor Europene Cristian Ghinea a confirmat că se pregăteşte alternativa USR, PMP şi Forţa Dreptei la actuala guvernare.

”USR în primul rând reconsolidează cu ce avem în piaţă această parte a blocului dreptei unite. Preşedintele Drulă a cerut un mandat de la Congres, l-a obţinut cu o largă majoritate. Se întâmplă discuţii, orice fel de alianţă nu se face peste noapte”, a afirmat Cristian Ghinea, la Prima News.

Întrebat dacă USR, PMP şi Forţa Dreptei vor fi alternativa la actuala guvernare, Ghinea a răspuns: ”Absolut, nu vă ascund că suntem căutaţi de penelişti în teritoriu, exasperaţi. Am avut mai multe discuţii, aşteptăm o hemoragie de penelişti oneşti şi cu care putem lucra. (..)

USR s-a schimbat foarte mult, s-a disciplinat, de structură, care se aliază cu tot ce este reformist în ţara asta. Nu o să primim corupţi, nu o să primim penali, dar o să primim oameni care sunt exasperaţi pe drept cuvânt de trădarea lui Iohannis”, a completat el.

”Fac un apel acum: Penelişti veniţi în USR, suntem singurul partid liberal din România, liberal pe bune!”, a arătat Ghinea.

Ghinea a mai spus că discuţiile cu Forţa Dreptei şi cu PMP continuă. ”Se întâlnesc la nivel judeţean”, a mai arătat el.

Despre ponderea în sondaje, Ghinea a arătat că USR se află în sondajele proprii undeva la 14%.

Întrebat la ce procente ajung împreună cu PMP şi Forţa Dreptei, Ghinea a răspuns: ”Deocamdată suntem undeva la 16 -17%, peste PNL. Împreună cu PMP şi Forţa Dreptei, în sondajele noastre, suntem peste PNL”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *