Image default
Actualitate

Guvernul interzice împărtășania credincioșilor cu aceeași linguriță. Cum s-a modificat ritualul în timpul coronavirusului

Guvernul interzice împărtășania credincioșilor cu aceeași linguriță. Ministerul Sănătății a trimis o adresă oficială către conducerea Bisericii prin care cere, ca măsuri de igienă în timpul pandemiei de coronavirus, să nu folosească aceeași linguriță pentru Sfânta Împărtășanie. Mai mult, recipientul în care se află vinul sfințit trebuie să permită turnarea și nu cufundarea linguriței.

Metoda consacrată de împărtășanie nu mai este permisă, cel puțin pe perioada stării de urgență dictată de coronavirus.

Guvernul interzice împărtășania cu o singură lingurită. Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța a trimis un document către Arhiepiscopia Tomisului și prin care se solicită folosirea lingurițelor de unică folosință la Sfânta Împărtășanie.

”În contextul epidemiologic actual, dar și pentru respectarea normelor elementare de igienă, vă solicităm să impuneți urgent interzicerea folosirii unei lingurițe pentru împărtășitul mai multor persoane.

De asemenea, este important ca pentru distribuirea/porționarea împărtășaniei, recipientul să permită turnarea în linguriță și nu scufundarea acesteia în pocal, manoperă ce poate duce la contaminarea conținutului cu risc pentru sănătatea persoanelor prin transmiterea unor boli infecțioase.

În sensul unei practici corecte, care să elimine riscul de îmbolnăvire, vă recomandăm utilizarea lingurițelor de unică folosință.”, se arată în adresa oficială.

Cum au fost împărtășiți enoriașii în Cluj

Sute de oameni de toate varstele – de la parinti cu copii in brate, pana la batrani – au participat duminica la serviciul religios care a avut loc la Catedrala din Cluj Napoca, iar la finalul slujbei credinciosii s-au asezat la coada, in fata preotilor, pentru a primi impartasania. Vinul a fost oferit de catre preoti folosind aceeasi lingurita.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a criticat ceea ce s-a intamplat la slujba de la catedrala din Cluj Napoca.

„Asa-zisele recomandari cu caracter obligatoriu de aseara date de domnul Vela au facut ca in centrul Clujului astazi sute de pensionari sa se impartaseasca cu aceeasi lingurita, intr-o slujba care se desfasura nestingherit ca si cum nu am fi in plina criza epidemica” a afirmat Ungureanu intr-o conferinta de presa.

Related posts

Ludovic Orban, despre sporurile bugetarilor: Trebuie o analiză serioasă. Doar cele justificate pot fi păstrate

Andrada Ionescu

Secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, critici dure la adresa USR-PLUS: „Ați stat pe margine așteptând, sperând ca noi să ne rupem gâtul”

Andrada Ionescu

Nu va mai fi o nouă relaxare, a spus Raed Arafat. Miercuri au fost înregistrate 555 de cazuri noi de coronavirus

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment