Sindicaliștii s-au prezentat pentru o nouă rundă de negocieri la Ministerul Educației, însă anumite surse transmit că Guvernul a stabilit că nu are ce să le ofere în plus profesorilor.

Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, înainte de ședință, premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au avut o discuție la telefon, în urma căreia au stabilit că nu au ce să le ofere în plus profesorilor.

Virgil Popescu, lider sindicat Spiru Haret, afirmă că profesorii sunt dispuși să revină oricând la catedre, însă numai în baza unui act juridic care să le recunoască revendicările.

„Nu este vorba numai despre măriri salariale, ci de mai multe probleme. Ne-am săturat să fim bătaia de joc, să fim nerespectați și să fim luați în râs. Nu mai putem răbda! Vrem să fie dreptate!

Un act oficial al Guvernului României, în care să se recunoască faptul că se acordă salariul mediu brut pe economie debutanților de la 1 ianuarie 2024, într-o singură tranșă, cu celelalte salarii care urmează să se acorde tuturor cadrelor didactice.

Este o promisiune, credem noi, onorantă și ușor de realizat”, a spus Virgil Popescu, lider sindicat Spiru Haret, Timișoara.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *