Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe, a comentat adoptarea tacită a proiectului voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul privat de către Senat, acuzând coaliția de ipocrizie și lipsă de responsabilitate față de finanțele României.

Într-un interviu acordat postului B1 TV, el a subliniat că membrii coaliției sunt preocupați doar de campania electorală și nu își asumă responsabilitatea pentru reformele necesare în cadrul PNRR.

Gheorghe Ialomițianu a subliniat că sursa de finanțare a voucherelor de vacanță provine din bugetul de stat și bugetele locale, deși membrii coaliției afirmă că nu pot majora salariile profesorilor. El a criticat această abordare, evidențiind ipocrizia celor din coaliție, care promovează voucherele pentru toți salariații din buget, dar invocă deficitul bugetar pentru a respinge majorarea salariilor profesorilor. Potrivit lui Ialomițianu, aceste acțiuni sunt rezultatul unor calcule electorale și nu țin cont de politica fiscal-bugetară sau de deficitul bugetar.

Gheorghe Ialomițianu a adăugat că membrii coaliției politice se concentrează doar pe campania electorală și nu își asumă responsabilitatea față de finanțele României sau de reformele din cadrul PNRR. El consideră că abordarea lor va atrage nemulțumirea profesorilor, părinților și elevilor, care vor fi dezamăgiți de felul în care a fost gestionată greva.

Deci aici e o ipocrizie din partea celor din coaliție, spunând pe de o parte că, dacă măresc salariile profesorilor, se pune în pericol deficitul bugetar (…), dar dacă se dau voucherele la toți salariații din buget nu e nicio problemă, chiar deficitul se reduce. Nu! Sunt niște calcule electorale pentru campanie, n-au nicio treabă cu politica fiscal-bugetară, n-au nicio treabă cu deficitul bugetar. Se gândesc numai la campanie electorală și cum să aibă mai multe voturi, dar nu! Pentru că banii nu o să fie, o să fie numai aprobarea unui act normativ și o să proroge termenul de acordare”, a declarat Ialomițianu, fost ministru de Finanțe.

Ei se duc numai în campanie electorală, n-au nicio responsabilitate față de finanțele României, n-au nicio responsabilitate față de reformele din PNRR. Joacă politic și ei cred că, dacă i-au încăierat pe profesori cu părinți și elevi, cred că ei se gândesc că părinții și elevii vor fi de partea coaliției, nu! Va fi un gust amar și din partea profesorilor, și a părinților, și a elevilor, la modul cum au tratat această grevă”, a mai spus el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *