Ludovic Orban
Ludovic Orban

Guvernul și-a angajat miercuri răspunderea pentru proiectul de modificare a legii electorale care ar permite alegerile primarilor în două tururi. Premierul Ludovic Orban a venit în fața Parlamentului reunit în ședință comună extraordinară.

Pentru că reprezentanții PSD au rămas fermi în a introduce o moțiune de cenzură, Ludovic Orban a declarat că asta nu îi va influența cu nimic pe cetățenii care iși doresc alegeri democratice.

„Puteţi să băgaţi 10 moţiuni de cenzură, nu ne schimbaţi punctul de vedere şi nu schimbaţi nici punctul de vedere al celor peste 82% dintre cetăţenii care îşi doresc alegeri democratice pentru primari şi îşi doresc să-şi aleagă primari cu adevărat reprezentativi, legitimi, asta nu se poate decât atunci când o majoritate de 50% plus unu decide”, a transmis Orban.

Guvernul și-a angajat răspunderea. Prim-ministrul a spus că PSD nu este de acord cu alegerile locale în două tururi pentru că se tem că primarii lor nu vor fi realeși întrucât nu și-au făcut treaba în comunitate.

„Am văzut că PSD a anunţat că depune moţiune de cenzură. Sincer, nu înţeleg motivele acestei moţiuni de cenzură. M-am uitat pe rezultatele alegerilor locale din 2016 în care trebuie să ştiţi, domnilor de la PSD, că peste 1.500 dintre primarii care au câştigat alegerile au fost aleşi cu 50% plus unu. Păi, voi ar trebui să susţineţi acest sistem de alegere sau poate vă e frică de faptul că aceşti primari nu şi-au făcut treaba în comunităţile locale, că aceşti primari au fost afectaţi de guvernarea dezastruoasă pe care aţi adus-o ca o năpastă pe capul românilor. Poate aceşti primari nu mai au capacitatea să obţină 50% plus unu, deşi aţi pompat resursele de la bugetul de stat”, a spus Orban, la şedinţa Parlamentul în care Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin care se va aplica de la alegerile din vară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *