Guvernul va sprijini festivalurile care s-au anulat. Raluca Turcan susține că industria organizatoare de evenimente generează niște venituri foarte mari.

“Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern! Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea complet pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Guvernul Orban se gândește la realizarea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. “Guvernul PNL își propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranță, începând cu anul viitor. Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României.”, adaugă aceasta.

Raluca Turcan spune că guvernul se pregătește să identifice și să pună în aplicare măsuri pentru reluarea activităților în siguranță. “Prin dialog și parteneriat cu specialiștii din acest domeniu, vom identifica și pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităților în siguranță!”, încheie ea.

Leave a comment

Lasă un răspuns