Henry Kissinger a încetat din viață la vârsta de 100 de ani
Henry Kissinger a încetat din viață la vârsta de 100 de ani

Henry Kissinger a încetat din viață la vârsta de 100 de ani, potrivit anunțului făcut de organizația sa într-un comunicat de presă.

Cine a fost Henry Kissinger, secretar de stat sub președinții Richard Nixon și Gerald Ford, potrivit B1TV:

– Heinz Alfred Kissinger s-a născut în Furth, Germania, la 27 mai 1923. Ca evreu ortodox, a fost persecutat de antisemiți, iar în 1938 familia sa s-a refugiat în Statele Unite.

– Kissinger s-a întors în Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, luptând în Divizia 84 de Infanterie a Armatei SUA. A lucrat ca traducător și a primit o medalie pentru eforturile sale.

– După o carieră la Universitatea Harvard, s-a alăturat administrației Nixon în 1969, avansând în funcții precum consilier pentru securitate națională și secretar de stat sub Nixon și Ford.

– A fost martor la evenimente globale precum Războiul din Vietnam, deschiderea diplomatică a Chinei și discuțiile pentru controlul armelor pentru Uniunea Sovietică.

– A primit Premiul Nobel pentru Pace în 1973, împreună cu Le Duc Tho din Vietnamul de Nord, pentru eforturile lor la discuțiile de la Paris privind retragerea trupelor americane din Vietnam.

– Kissinger a fost asociat în relații cu diverse actrițe și personalități publice, dar aceste aspecte a fost considerată în mare parte invenții ale presei.

– A condus o comisie de investigare a atacurilor din 11 septembrie 2001 la cererea președintelui George W. Bush, dar a demisionat din cauza refuzului de a dezvălui clienții afacerii sale de consultanță.

– În ciuda criticilor, Kissinger nu și-a revizuit convingerile, sugerând în 2022 că Ucraina ar trebui să cedeze teritoriu Rusiei pentru a obține pacea.

– Kissinger s-a născut într-o familie de evrei ortodocși și a avut un frate, care a decedat în 2021, la 96 de ani.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *