Hoteluri și pensiuni din Bihor au fost rechiziționate de Guvern pentru a putea fi transformate în spații de carantină, după ce proprietarii acestora au refuzat să le pună la dispoziție de bună voie.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bihor a luat această decizie, după ce a lansat un apel public care s-a dovedit fără succes.

„CJSU Bihor a aprobat cu unanimitate de voturi declanșarea procedurii de rechiziție a spațiilor de cazare din Bihor (hoteluri și pensiuni), în vederea obținerii avizului Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Decizia are la bază faptul că, în ultimele zile, numărul bihorenilor care revin în țară a crescut foarte mult, iar capacitatea de carantinare a județului Bihor a ajuns la limită, în acest moment fiind carantinate peste 800 de persoane. (…) Apelul public lansat de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bihor, prin care operatorii hotelieri erau invitați să depună oferte pentru închirierea locațiilor ca spații de carantină, nu s-a soldat cu niciun rezultat”, au transmis autoritățile bihorene, potrivit publicației Stiri pe Surse.

În situația epuizării locurilor stabilite de carantină, se pot face demersuri pentru contractarea unor spații noi, iar în cazul refuzulul proprietarilor/ administratorilor spațiilor respective, se va proceda la rechiziționarea acestora, arată un ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

În județul Bihor se aflau, luni, în carantină 961 persoane carantinate, 2299 persoane autoizolate la domiciliu, 5 persoane vindecate. O persoană amurit de coronavirus, până acum.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *