https www.gandul.ro wp content uploads 2022 07 hoti

Doi bărbați au fost arestați preventiv de magistrații Judecătoriei Slatina după ce, la sfârșitul lunii iunie, ar fi spart sediul unui post de poliție din județul Olt și au furat mai multe dosare penale, pe care le-au ars. Aceștia sunt acuzați de furt calificat și distrugere de probe sau înscrisuri.

Judiciariștii IPJ Olt au intrat în alertă la sfârșitul lui iunie, după ce sediul unui post de poliție din județ a fost spart de hoți.

Surse apropiate anchetei au afirmat, pentru Gândul,  că hoții ar fi intrat în sediul potului de poliție în noaptea de 25 spre 26 iunie și ar fi furat mai multe dosare penale, dar și alte documente întocmite de polițiști.

Ulterior, aceștia au ars toate actele furate din postul de poliție, în așa fel încât niciun document să nu mai poată fi recuperat.

Anchetatorii au reușit să stabilească doi suspecți. Este vorba despre Nicolae Călinescu și Nicolae Gillbert Burcea. Cei doi bărbați au fost ridicați de acasă și după ce au fost audiați, pe numele lor au fost emise ordonanțe de reținere.

Acuzați de furt și distrugere de înscrisuri

Ulterior, Călinescu și Burcea au primit avocați din oficiu și au fost prezentați în fața instanței Judecătoriei Slatina cu propunere de arestare preventivă.

Magistrații au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina și au decis arestarea preventivă a celor doi pentru furt calificat și sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri.

În același timp, avocații din oficiu desemnați să-i apere pe aceștia vor fi plătiți cu câte  626 de lei, bani achitați din fondurile Ministerului Justiţiei.

IPJ Olt a anunțat că, în dimineața zilei de 26 iunie 2022, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că în noaptea de 25/26 iunie, în intervalul orar 22:30 – 03.00, perioadă în care polițiștii s-ar fi aflat la patrulare, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în sediul Postului de Poliție Priseaca, de unde ar fi sustras mai multe obiecte și înscrisuri.

Menționăm faptul că, la data de 25 iunie, ora 22.30, Postul de Poliție a fost a închis și asigurat inclusiv cu grilaje metalice, la plecarea agenților de poliție în desfășurarea atribuțiilor de serviciu”, a anunțat IPJ Olt.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *