În localitățile carantinate nu e nevoie de declarații pe proprie răspundere
În localitățile carantinate nu e nevoie de declarații pe proprie răspundere

În localitățile carantinate, persoanele nu au nevoie de declarații pe proprie răspundere pentru a merge la votul de duminică, la alegerile parlamentare. Situația se referă însă numai la populația unui oraș sau comune intrată în carantină prin decizia Guvernului, și nu prin deciziile de carantină individuală ale Direcțiilor de Sănătate Publică, pentru fiecare individ sau familie, infectați sau contacți ai unei persoane testată pozitiv la COVID-19.

„În ziua alegerilor, în localitățile carantinate – trebuie făcută o diferență între localitate carantinată și persoane care se află prin decizii în carantină – cetățenii se vor putea deplasa să își exercite dreptul de vot liber, fără niciun fel de restricție și fără să trebuiască să dea o declarație că se duc la vot. Se știe că este ziua votului și e normală deplasarea cetățenilor până la secțiile de votare pentru a-și exercita dreptul de vot. În ceea ce privește persoanele care se află în carantină dispusă prin decizia direcțiilor de sănătate publică, ei își vor putea exercita dreptul de vot prin urna mobilă specială, la cerere, și îi rog să transmită cereri către birourile electorale ale secțiilor de votare pentru a se putea deplasa urna mobilă către toți cetățenii care se află în izolare, în carantinare” a precizat vineri premierul Ludovic Orban, potrivit B1TV.

Tot pe fondul apropierii de alegerile parlamentare, jurnaliștii au întrebat premierul și câți dintre actualii membri ai Guvernului – și în mod specific despre ministrul Lucian Bode, în condițiile în care declarațiile erau susținute la Ministerul Transporturilor – se vor mai regăsi în viitoarea formulă de la Palatul Victoria în cazul în care rămâne premier și după alegerile parlamentare de duminică.

„Îmi puneți o întrebare la care în mod evident nu pot să vă răspund. Am să vă răspund că sunt foarte mulțumit de echipa de guvernare pe care o conduc. Sunt oameni serioși, oameni implicați, oameni care fac un efort de dimineață până noaptea, oameni care pricep lucrurile, oameni care împing lucrurile înainte. Cred că lucrul acesta aici, la Ministerul Transporturilor, se vede cu ochiul liber”, a răspuns Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *