Încă un pachet de ajutor pentru Ucraina va fi acordat de SUA

Încă un pachet de ajutor pentru Ucraina va fi acordat de SUA. Casa Albă a aprobat încă 600 de milioane de dolari în asistență militară, pentru a putea face față războiului cu Rusia.

Cel mai recent pachet de asistenţă de securitate al preşedintelui Joe Biden pentru Ucraina include echipamente şi servicii, dar şi instruire, potrivit executivului american, care nu oferă mai multe detalii, în special asupra armamentului furnizat, transmite AFP, preluată de B1TV.

De când trupele ruseşti au trecut peste graniţa ucraineană în februarie, în ceea ce preşedintele rus Vladimir Putin a numit o „operaţiune militară specială”, Statele Unite au oferit deja peste 15 miliarde de dolari, în asistenţă militară, adică armament, muniție și logistică, Ucrainei.

Între timp, Zelenski urmează să trateze cu Fondul Monetar Internațional pentru un ajutor de urgenţă de 1,4 miliarde de dolari

De asemenea, acest nou anunţ din partea SUA vine în contextul în care armata ucraineană conduce o vastă contraofensivă de la începutul lunii septembrie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *