Pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană vor fi distribuite începând de miercuri. Ajutoarele UE sunt destinate persoanelor care trăiesc cu venitul minim garantat de stat și alocații pentru întreținerea familiei.

Pachetele cu alimente conțin 25 kg de kilograme de produse de primă necesitate: făină, ulei, zahăr, mălai, conserve de carne, paste, compot sau gemuri. Dacă la finalul primei tranșe care va fi distribuită miercuri mai sunt pachete, acestea vor fi distribuite persoanelor cu handicap, iar atunci distribuirea se va face în ordinea sosirii, dar și în limita stocului disponibil, informează observatornews, citat de B1TV.

Listele cu beneficiari sunt făcute la nivel local de direcțiile de asistență socială. Pachetele cu ajutoare sunt depozitate în spații speciale, iar beneficiarii trebuie să meargă personal să ridice ajutoarele. Românii vor găsi în aceste pachete produse alimentare, de la ulei, făină, zahăr, conserve de carne de porc, de vită, inclusiv paste făinoase.

Pentru a intra în posesia pachetelor cu alimentele oferite de UE, cei care vor să-și ridice pachetele trebuie să vină la centrele de distribuire cu actele lor de identitate și pe cele ale membrilor familiei.

Persoanele care pot beneficia de pachetele de la UE

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, cei care pot beneficia de aceste pachete alimentare de la UE sunt:

Familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat;

Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;

Persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *