Deblocarea posturilor. Aproximativ 33.000 de posturi publice, deblocate
Deblocarea posturilor. Aproximativ 33.000 de posturi publice, deblocate

Deblocarea posturilor. Aproximativ 33.000 de posturi publice ar putea fi deblocate prin decizia Guvernului, inclusiv angajările din spitale.

Anul trecut, angajările în aparatul bugetar au fost oprite pentru a asigura economii la buget, iar acum, aceste posturi pot fi, în mod excepțional, scoase la concurs, cu aprobarea printr-un memorandum în cadrul ședinței de guvern. Este necesar ca locurile de muncă ce urmează să fie promovate prin concurs să fie bugetate, iar Ministerul Finanțelor a primit deja cereri de la mai multe ministere în acest sens.

Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, a menționat că în prezent se analizează aceste cereri, iar Ministerul Dezvoltării a strâns cereri de la autoritățile locale din întreaga țară pentru a evalua ce tipuri de posturi sunt solicitate să fie scoase la concurs. Se discută despre un buget pentru cheltuielile de personal pentru anul 2024 care depășește 120 de miliarde de lei.

32.42 33 de mii sunt, dar acestea se analizează. Ministerul Dezvoltării care a adunat de la toate primăriile din țară și trebuie să vedem ce tipuri de posturi sunt scoase sau cer că să fie scoase la concurs. Discutăm de un buget pentru cheltuielile de personal pentru anul 2024 care depășește 120 de miliarde de lei.

La Galați, de exemplu, primăria vrea să facă angajări la serviciul public de salubritate, la centrul care asigura servicii sociale pentru tineri și la direcția de asistență socială.

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj spun că au nevoie de angajări la Muzeul de Artă, iar cei ai Consiliului Județean Covasna, la serviciul de evidență a persoanelor. Sunt și situații în care, susțin edilii, trebuie să se deblocheze posturi, pentru a se putea încheia unele proiecte” a declarat Marcel Boloș, potrivit TVRInfo.

Pe de altă parte, autoritățile locale, precum Primăria Galați și Consiliul Județean Cluj, solicită angajări în diferite domenii, iar reprezentanții Consiliului Județean Covasna au menționat necesitatea deblocării unor posturi pentru finalizarea unor proiecte.

Adrian Teban, președintele Asociației Orașelor din România, a subliniat importanța deblocării posturilor unice și a proiectelor noi în diverse localități, menționând că acestea nu ar trebui să fie blocate pentru a evita blocajele în comunitățile locale.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *