Părinții vor primi indemnizații pentru îngrijire copilului bolnav până la 12 ani
Părinții vor primi indemnizații pentru îngrijire copilului bolnav până la 12 ani

Părinții vor primi indemnizații pentru îngrijire copilului bolnav până la 12 ani, perioada fiind prelungită printr-un proiect de lege de la șapte ani. Condiția este ca părinții minorului cu probleme de sănătate, care se întind pe o perioadă mai lungă de timp, să fie asigurați în sistemul public de sănătate.

Angajații primesc concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav, de până la 12 ani, transmite B1TV.

Proiectul legislativ privește extinderea vârstei până la care se poate acorda concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav, de la 7 ani cât este în prezent, la 12 ani. Acesta a fost adoptat marți, în unanimitate, de plenul Camerei Deputaților.

Conform legii adoptate, la articolul 26 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(1) Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *