„AOSR să se autofinanțeze”, spune deputatul USR. Iulian Bulai declară că USR a avut o propunere legislativă în ceea ce privește finanțarea AOSR: „La începutul acestui an, USR a obținut ca Academia Oamenilor de Știință din România (AOSR) și Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN) să nu primească finanțare de la buget.”, menționează Bulai pe contul său de Facebook.

USR a făcut aceste demersuri pentru a desființa sau a decupla definitiv de la bugetul statului instituțiile-sinecuri. “Depun astăzi o inițiativă legislativă, susținută de colegii parlamentari USR, prin care AOSR să devină o instituție finanțată exclusiv din venituri proprii. Dacă această Academie este atât de valoroasă, necesară și activă, ea se poate susține din propriile activități. Poate atrage sponsorizări, poate câștiga granturi internaționale pentru programe și proiecte.”, continuă Iulian Bulai.

Deputatul USR este nemulțumit de contribuția AOSR pe perioada pandemiei.

Iulian Bulai crede că dacă AOSR nu reușește să se autofinanțeze, soluția ar fi să se autodesființeze. Acesta le aduce în vedere internauților că în secția AOSR sunt 47 de specialiști în medicină. Bulai remarcă și că pe perioada pandemie niciunul dintre acești specialiști nu a declarat nimic. „Contribuția lor la efortul național și mondial de identificare de soluții pentru diagnosticarea rapidă, prevenția și tratamentul Covid-19? Un mare zero barat.”, spune Iulian Bulai.

„Avem nevoie de recunoașterea și susținerea specialiștilor și cercetătorilor? DA! Care e modul în care o putem face eficient pentru ei și pentru noi? Asigurând fonduri pentru cercetarea efectivă! Toți banii pe care-i risipește acum România pentru academii închipuite, unde membri sunt politicienii.”, adaugă Bulai. El este convins că România risipește bani care puteau fi folosiți cu adevărat în combaterea coronavirus.

Bulai încheie prin a menționa că propunerea legislativă de desființare a Academiei de Științe ale Securității Naționale a fost adoptată de Senat acum doi ani de zile. De atunci, legea așteaptă dezbatere în Camera Deputaților.

Leave a comment

Lasă un răspuns