Președintele SUA Joe Biden speră ca încetarea focului în războiul dintre Israel și Hamas din Gaza va avea loc în zilele următoare. Părțile implicate în conflict păreau să se apropie de un acord în timpul negocierilor desfășurate în Qatar, unde se mediază și eliberarea ostaticilor.

Atât Israelul, cât și Hamas au participat la aceste discuții de proximitate, întâlniri separate cu mediatorii, sugerând astfel că negocierile au progresat considerabil de la ultimele tratative, când Israelul a respins o contraofertă a Hamas pentru un armistițiu de patru luni și jumătate.

„Ei bine, sper că până la începutul weekend-ului, până la sfârșitul weekend-ului”, a spus el, când a fost întrebat când se așteaptă să înceapă încetarea focului.

Consilierul meu pe probleme de securitate națională îmi spune că suntem aproape. Suntem aproape. Nu am terminat încă. Speranța mea este ca până lunea viitoare să avem o încetare a focului”, a declarat Biden reporterilor în timpul unei vizite la New York, transmite PsNews.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *