Josep Borrell, poziție tranșantă: Benjamin Netanyahu „nu ascultă de nimeni”. Vor să-i evacueze (pe palestinieni). Unde? Pe Lună?”
Josep Borrell, poziție tranșantă: Benjamin Netanyahu „nu ascultă de nimeni”. Vor să-i evacueze (pe palestinieni). Unde? Pe Lună?”

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a făcut o declarație sugerând că Statele Unite ar trebui să reducă livrarea de arme către Israel, în cazul în care consideră că există prea mulți morți de partea palestiniană. Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a subliniat că este necesară o reconsiderare a logici livrării de arme în contextul numărului mare de victime, referindu-se la observațiile președintelui american Joe Biden privind riposta israeliană din Gaza.

Dacă credeţi că sunt ucişi prea mulţi oameni, poate ar trebui să oferiţi mai puţine arme, pentru a preveni uciderea atâtor oameni. Nu este logic?” a spus Borell.

Ofensiva israeliană a cauzat peste 28.000 de morți în Fâșia Gaza, majoritatea fiind civili, conform Ministerului Sănătății controlat de Hamas, care a anunțat că 164 de persoane au fost ucise în doar 24 de ore. Borrell a subliniat că apelurile pentru protejarea civililor și reducerea numărului de victime nu au fost ascultate de premierul israelian Benjamin Netanyahu, subliniind că acesta pare să ignore astfel de solicitări.

Toată lumea merge la Tel Aviv cerând: vă rugăm să nu faceţi asta, să protejaţi civilii, să nu ucideţi atât de mulţi oameni”, a subliniat Borrell, la sfârşitul unei reuniuni a miniştrilor dezvoltării din UE. Însă premierul israelian Benjamin Netanyahu „nu ascultă de nimeni”, a adăugat el. „Vor să-i evacueze (pe palestinieni). Unde? Pe Lună?”, a întrebat el, cu referire la ofensiva anunţată de Israel în sudul Fâşiei Gaza, unde sunt refugiaţi sute de mii de palestinieni, transmite PsNews.

În plus, Curtea de Apel de la Haga a ordonat Țărilor de Jos să suspende trimiterea de piese pentru avioane de luptă F-35 utilizate de Israel în Gaza, invocând riscul evident de încălcare gravă a dreptului internațional umanitar în Fâșia Gaza cu aceste avioane de luptă.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *