Jumătate din pacienții asimptomatici dezvoltă rapid probleme pulmonare, și de aceea scanarea ar trebui să fie obligatorie în aceste cazuri, a spus medicul Beatrice Mahler, directorul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta. Ea a citat studii recente care arată că nici pacienții care nu prezintă niciun fel de simptome asociate coronavirusului nu sunt feriți de pericole.

Studii recente pe grupuri de pacienți asimptomatici arată că la aproape jumătate dintre ei apar probleme serioase la plămâni, care pot evolua foarte rapid în agravarea stării pacientului. Radiografiile și analizele de sânge ar trebui să fie obligatorii.

„Ar trebui să fie obligatorie scanarea plămânilor. S-au făcut studii pe grupuri mici de pacienți asimptomatici sau cu simptome ușoare și s-a constatat că la jumătate dintre ei apar modificări imagistice. Sunt aparent asimptomatici, dar pot avea o evoluție fulminantă, care duce la terapie intensivă sau chiar la deces”, a explicat dr. Beatrice Mahler, cu referire la pacienții asimptomatici, potrivit PsNews

În urma depășirii pragului de 1.000 de noi îmbolnăviri zilnic, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta lucrează la capacitate de 100%, a mai spus Mahler.

„Acum s-au externat cinci pacienți, iar locurile vor fi ocupate în următoarea oră. Nu am avut niciodată această situație de când a început pandemia. Din datele de până acum, nu cred că se va termina prea repede și nici prea bine”, a conchis directorul spitalului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *