Klaus Iohannis a jucat golf chiar în ziua comemorării tragediei Colectiv
Klaus Iohannis a jucat golf chiar în ziua comemorării tragediei Colectiv

Klaus Iohannis a jucat golf chiar în ziua comemorării tragediei Colectiv. Până acum, în fiecare an, președintele României venea personal să aprindă o lumânare în memoria victimelor teribilului incendiu, acum a preferat însă să trimită o coroană de flori și să se relaxeze.

Klaus Iohannis a jucat golf și a trimis o coroană la Colectiv. Pe coroană scria „Colectiv mereu în inimile noastre” – Președintele României, Klaus Iohannis.

Partida de golf a președintelui Iohannis, într-un moment considerat nepotrivit de opinia publică, vine după alte gesturi similare. Cum câteva zile, în timpul vizitei oficiale în Egipt, Klaus și Carmen Iohannis au fost fotografiați la piramide, în ipostaza de turiști de rang înalt.

Klaus Iohannis și-a atras critici aspre după ce s-a relaxat la piramide în urma discuțiilor cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi. La întoarcerea în țară, liderul de la Cotroceni a ratat comemorarea victimelor de la Colectiv, relatează G4media.

Președintele ar fi participat la o partidă de golf în ziua comemorării tragediei de la Colectiv.

Klaus Iohannis s-ar fi relaxat sâmbătă la o partidă de golf în localitatea Pianu de Jos, din județul Alba. șeful statului ar fi ajuns la clubul de golf în jurul prânzului, împreună cu prima doamnă, Carmen Iohannis.

A fost pentru a doua oară când Iohannis nu merge personal să depună o coroană de flori la Colectiv, după ce a mai ratat comemorarea tragediei și în 2017.

Este vorba de același teren de golf unde Klaus Iohannis a comis o altă gafă în urmă cu o lună:

Mă bucur să întâlnesc aici atâţia oameni pasionaţi de golf, un sport care nu este deloc exclusivist şi care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mişcare. Golful se poate practica la orice vârstă şi încurajez pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii”, a spus atunci șeful statului.

Iar plimbările lui Klaus Iohannis nu se opresc aici. După Egipt și golf, următoarea destinație a liderului de la Cotroceni este Scoția, acolo unde va participa la summitul Conferinţei Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice.

Nimic nu s-a schimbat la șase ani de la Colectiv

Rudele victimelor de la tragedia de la Colectiv, împreună cu supraviețuitorii incendiului care au îndurerat întreaga țară în urmă cu 6 ani au adus pe treptele Curții de Apel București fotografiile celor 65 de tineri care și-au pierdut viața, în semn de protest față de tergiversarea procesului în care în prima instanță au fost condamnați primarul Cristian Popescu Piedone, cei trei patroni ai clubului Colectiv și câțiva funcționari.

Printre fotografiile victimelor, alături de care era întinsă câte o rudă sau un prieten al acesteia, acoperită cu un material alb, protestatarii au așezat și fotografiile unor șefi de instituții, considerați responsabili pentru tergiversarea procesului:

  • Gabriela Scutea, șefa Parchetului General
  • Klaus Iohannis, președintele României
  • Victor Ponta, fost premier al României
  • Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății
  • Cristian Popescu Piedone

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *