Un certificat nou verde se generează după doza a treia de booster
Un certificat nou verde se generează după doza a treia de booster

Un certificat nou verde se generează după doza a treia de booster a vaccinului, iar acesta va arăta că posesorul său este vaccinat cu trei doze din trei, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Emiterea unui certificat nou nu este însă obligatorie pentru persoanele care au făcut doza a treia, pentru că și cele vechi, obținute după a doua doză, rămân valabile.

Mai exact, persoanele pot obține certificatul la 10 zile după administrarea celei de-a doua doze. Totuşi, cei care au un certificat verde COVID emis după cea de-a doua doză și o fac pe a treia nu sunt obligați să îşi genereze un nou document după doza booster pentru că cel vechi e valabil până în iulie 2022, a precizat CNCAV, potrivit B1TV.

Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare”, au răspuns reprezentanţii Ro-Vaccinare, la o întrebare formulată online de o persoană.

Certificatul Digital UE este generat la 10 zile după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, deci după ce persoana respectivă și-a făcut schema completă de vaccinare- cel puțin schema completă la acest moment.

Totuși, persoanele care au un certificat verde nu sunt obligate să îşi genereze un nou document dacă au efectuat şi doza booster pentru că cel vechi e valabil până în iulie anul viitor.

Cei care au probleme la generarea certificatului verde COVID se pot adresa la certificate-vaccinare@ms.ro sau la numărul de call center 021/414.44.25.

Ultimele date privind campania de vaccinare anti-COVID-19

Numărul persoanelor care s-au vaccinat anticoronavirus cu cel puțin o doză a sărit, duminică, pragul de 7 milioane.

6.298.197 de persoane au schema completă de imunizare, iar 866.318 au chiar și a treia doză administrată. În ultima zi s-au vaccinat 65.169 de oameni, din care 41.196 cu prima doză.

În condițiie în care numărul celor care se vaccinează a început iar să scadă în ultimele zile, președintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, a cerut Parlamentului să adopte legea privind certificatul verde COVID la locul de muncă, așa încât proporția celor imunizați să ajungă la 70% cât mai repede.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *