Klaus Iohannis, „destul de sceptic” despre șansele moțiunii de cenzură susținute de PSD și UDMR. Argumentele Președintelui României
Klaus Iohannis, „destul de sceptic” despre șansele moțiunii de cenzură susținute de PSD și UDMR. Argumentele Președintelui României

Klaus Iohannis se declară „destul de sceptic” cu privire la moțiunea de cenzură anunțată de PSD după ce Ludovic Orban a spus că Guvernul își va asuma răspunderea în parlament pentru alegerea primarilor în două tururi. Șeful statului a sugerat că moțiunea de cenzură nu va trece, pentru că modificarea legii electorale este ceerută insistent de cetățeni și nu contravine normelor Consiliului Europei.

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi o declarație de presă la Palatul Cotroceni

„Cu moțiunea sunt destul de sceptic”, a spus Președintele României.

Șeful statului a explicat că nu este nimic în neregulă cu modificarea legislației în acest fel, cu puțin timp înaintea alegerilor. „Este un argument invocat în ultima vreme de cei care în ultimii 3 ani au demonstrat că vor să reducă democrația din România așa cum s-a exprimat cineva din PSD. Nu contravine normelor Consiliului Europei. Dă mai multe opțiuni alegătorilor, nu mai puține opțiuni. Nu se restrâng drepturi, dimpotrivă. Este o chestiune cerută insistent de-a lungul anilor de partide și cetățeni. Am verificat cu specialiștii din Administrația Prezidențială și nu contravine niciunei norme”, a declarat Iohannis.

Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, este însă ferm convins că moțiunea de cenzură va trece, guvernul Ludovic Orban va fi demis iar PSD va obține majoritate parlamentară ca să formeze noul Executiv.

„Au venit cu asumare pe două tururi. O să depunem o moţiune de cenzură împreună cu primii parteneri, grupul UDMR. Vă spun că va trece această moţiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă aceasta. Ei sunt ferm convinşi că din acest moment vom intra în anticipate. Nu vom intra. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară. O singură condiţie avem. Să nu ne cereţi să promovăm o propunere de prim-ministru. Vom căuta o propunere cu aliaţii noştri la acest demers să fie alta decât din interioriul PSD”, a afirmat Marcel Ciolacu în cadrul Conferinţei Extraordinare a organizaţiei PSD de Olt.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *