Legea prin care piețele rămân deschise în ciuda hotărârii Guvernului de a le închide pe cele acoperite, ca măsură anticoronavirus, nu ar trece de președintele Klaus Iohannis. Chiar dacă nu a oferit un răspuns clar, șeful statului a lăsat să se înțeleagă că nu are de gând să promulge legea votată în parlament de PSD, „din motive politicianiste”.

Klaus Iohannis a declarat, marţi, într-un briefing de presă, că închiderea pieţelor din hale sau spaţii acoperite reprezintă o măsură „justă” luată de Guvern.

Chestiunea pieţelor este una care a dus la destul de multe dezbateri și în spaţiul public. Eu cred că măsura luată de Guvern este una justă. Această măsură a fost luată doar pentru câteva săptămâni. Însă, faptul că Guvernul hotărăşte ceva şi majoritatea PSD-istă din Parlament, fără să se documenteze, doar din motive politicianiste, hotărăşte inversul este încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri la termen”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a precizat că se închid doar pieţele care funcţionează în spaţiile închise, unde nu pot fi garantate măsurile de protejare a vânzătorilor și clienților. Întrebat dacă va promulga legea prin care piețele rămân deschise, Klaus Iohannis a evitat un răspuns clar.

Camera Deputaților a decis, marți ca, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Amendamentul a fost adoptat cu 173 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 93 de abţineri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *